2010. február 27., szombat


konyhasneni

3
Olyan hovihar volt itt a messzi Skociaban, hogy a kis obol tuloldalan - amire ralatni a konyhablakbol - meg a dombok is havasak. Es meg mindig esik, bar nem a ho, hanem az eso. Na ne mintha igy nem lenne eleg hideg...
Hianyzik Laptopka, akkor legalabb akkor tudnek irni, amikor akarok, es azt csinalhatnam, amit akarok, nem pedig Boxy laptopjat kene hasznalnom amikor nincs itthon...
Amugy meg asszem van munkam. A heten amugy is nagyon sok interjun voltam, mehettem volna szobalanynak is, de a tegnapi 1.munkanap utan rajottem, hogy a takarito biznisz nem nekem valo. Igy most food service assistant vagyok, ami lenyegeben szendvicsek elkeszitese es takaritas. De mindez egy befektetesi ugynokseg nagyon szuper menzajan tortenik, ahol meg reggelit es ebedet is kapok, raadasul csak 8tol 3ig/fel4ig dolgozok, a plane az egeszben meg az, hogy mindossze 10 percet kell utaznom hogy reggel beerjek. Ugyhogy Yayyyy! (Arrol azert nem fogok beszelni, milyen hulye egyenruhat kell viselnem.Meg hajhalom is van!)
Persze eleg faraszto ezt csinalni, es nem a monoton feladatok miatt, hanem mert 8oran at egy idegen nyelvre koncentralni idegorlo. Tegnap a nap vegere mar teljesen szetestem, es mikor szuksegem lett volna nehany jo szora, azokat akkor sem kaptam meg...
Hianyzik mindenki. Hianyzik, hogy nem beszelhetek senkivel sem, es mikor nem tudok mit csinalni, akkor csak olvashatok, mert masra nincs penzem, es egy ideig nem is lesz meg...
De tegnap mar baratkoztam egy skot fiuval, akit tok jol megertettem - vegul is angoltanar volt, szep is lett volna, ha nem ertem meg. Az o javaslatara ma lehet megnezek egy ingyenes skot galeriat a belvarosban. Egyedul.

2010. február 26., péntek


1
...Van az a találós kérdés, hogy a szoba közepén egy aranyhal hever, mindenhol csupa víz, fejtsd meg, hogy mi történt. vagy valami ilyesmi:) na most egy ehhez hasonló feladvány jön:
Az emeletes busz ablakán kinézve Milu megdöbbenéssel nézi azt, ahogy Csilla a zuhogó esőben rohan a busz után és próbálja azt lehagyni, hogy a következő megállóban felszállhasson.
Az előzmények: Csilla és Milu együtt indultak a tesco-ba vásárolni, együtt szálltak fel a buszra, az eső zuhogott, így mindkettejük a buszozást részesítette előnyben a városi kocogással szemben, ráadásul végül nem jutottak el a tesco-ba, hanem végül a morrisonsban vásároltak. Vajon mi történhetett? A helyes megfejtőnek Csilla visz egy csomag gumicukrot:)

Képet most nem töltünk fel, mert az utóbbi napokban nem készült, viszont voltunk soksok állásinterjún, főleg Csilla, én fordítottam rengeteget és voltam egy napot dolgozni egy night klubban:) persze nem éjszaka, hanem reggel, és feladatom az volt, hogy takarítsak a az előző éjszaka bulizó részegek után:) És hát nem tudni, még mi lesz belőle, mert csak napi 2 órás munka lenne, de kezdésnek azért megtenné. És így az első nap alkalmával együtt dolgoztam egy nepáli sráccal, és Panni, tanultam tőle nepáli szavakat, amiket anyukádnak sürgősen át kéne adnom:) és én is tanítottam neki magyar szavakat, miután megkérdezte, hogy Magyarország ugye Európában van, és Magyarországon is angolul beszélnek-e az emberek, vagy van saját nyelvünk:)

na hát így most röptében ennyit, majd Csilla ír valamit este:)

2010. február 23., kedd


legjobb barátaim

5

Botanikus kert, még mindig

Még jó, hogy Milu nem mesélte el az egész vasárnapot, így hagyva nekem is témát.
Kezdem is azzal, hogy nem dobtam egy hátast a Holyrood Parkban - közel sem voltam hozzá. Csak Milu megjegyezte, hogy egyikünk el fog még esni a sárban, és nem ő lesz az, én meg csak picit (icipicit!) megcsusszantam és cseppet összekoszoltam a cipőm. Ennyi a történet.

Ilyen szép hóvirágaink vannak, bizony ám!

A Holyrood Park amúgy a hatalmas park a város közepén, ami tele van több száz méter magas dombokkal. Ide a naplemente miatt zarándokoltunk el, de a nagy sár miatt nem jutottunk fel a nagy hegyek egyikére. Viszont csináltunk sok képet!

A Parlament - skótul és angolul, vagyis angolul és skótul

És láttuk a Skót Parlamentet, amit előbb egy gigantikus sünnek véltünk, de végül kiderült, hogy rossz épületet néztünk. A valódi parlament még építés alatt van és kábé a világ legmodernebbje, több építészeti díjat is nyert már. Ha majd elkészülnek a felújítással vagy mivel, le is fotózzuk nektek:)


Holyrood Park: befagyott tó meg fagyott lábú hattyúk

A nem látszó naplemente

A királynő skóciai nyaralója is, amit lazán csak Palace of Holyroodhouse-nak hívnak, is itt található. (Milutól most kérdeztem a nevét, neki meg csak most esett le, hogy "az a királynő skóciai nyaralója volt???"képben van...:D)

Tegnap, míg Milu fordított, én bejártam a várost, a jobcentret és még vásároltam is. (Négy litert tejet 1,5-ért; nem hagyhattam ki) A cv-ket még mindig lelkesen dobálgatom, sőt, tegnap már a két telefonhívásomat is tökéletesen értettem. Haladás! (Persze azért, mert mindkétszer külföldiekkel beszéltem...de akkor is!) Ma már interjúra is hivatalos voltam, szobalánynak jelentkeztem egy hotelbe, hogy anyukám büszke legyen rám. Még kamuztam is egy cv-t, amit tegnap délután nyomtathattam is ki; szobalány cv-m eddig ugyanis nem volt. Ez alapján lehúztam 3 és fél évet a La Rosa Hotelben Lillafüreden, mint room attendant.:) De 9:30kor én voltam a fickó első meghallgatott jelentkezője, és szerintem eléggé tetszhettem neki. Majd meglátjuk az eredményt. Mindenesetre holnap megint hivatalos vagyok egy hotelbe...Lehet végül csak takarítani fogok Skóciában?

Egy szar kép Miluról - ő mondta!!!

Egy jobb kép nem Miluról

Egy még jobb kép nem Miluról

Milu zoknija meg gépezős ruhája....na, most komolyan! Nem is bánom, hogy Boci a legjobb barátja Skóciában, nekem meg a vasaló az! Utána meg Betty, a kedves 70éves alsó szomszéd, utána Boxy, utána a csöves a tengerpartról utána meg....na,a lényeg, hogy Milu az utolsó helyen van!!! De ilyen szakadt zokni-nadrág kombóval ez nem is baj!

2010. február 22., hétfő


Nyeli mint Csilla a sztrapacskát

7
..ráadásul ezt a címet nem én találtam ki:) viszont az tény és való, hogy ma csudajó sztrapacskát készítettünk ami még holnap is tápanyagot fog nyújtani számunkra, na meg a gyümölcsleves is, de az még ki tudja meddig... Szóval kajára nincs panasz:) ja és még nem is mondtam, hogy ma kekszes gyümölcsös joghurttortát is készített az előbb említett lány:D

sztrapacskakészítés után... (azért ez elég összetett kép és több van rajta, mint egy zöld mocskos tűzhely:))

Szóval így fogtunk neki az új hétnek, amiről most nem is mesélnék többet, inkább elmondom milyen túrákat hajtottunk végre tegnap.
Lassan szerintem kezdjük megismerni a városnak a szép és neves pontjait, bár még persze elég sok helyen nem jártunk, de hát legalább tudjuk, hogy léteznek, már az is valami nem? Viszont a botanikus kert létezéséről már az első napunkon is tudtunk és már akkor is tudtuk, hogy csodálatos hely, viszont csak most volt alkalmunk, hogy eljussunk oda és bejárjuk és hát nem is csalódtunk benne. Bár nem volt olyan gyönyörű, mint lehetett volna tavasszal, de így kopár fákkal és virágok nélkül is azért olyannak számít, amilyet otthon igen ritkán látni. Láttunk valami gólyaszerű de nem gólya madarat is, ha le tudtuk volna jól fotózni, most lehetne találgatni, hogy mi lehetett...

Ez itt egy kis patak a botanikus kert közepén

Ez meg nem

Azért elég meglepő, hogy februárban pálmafákat látunk a szabadban, ráadásul Magyarországtól párszáz km-rel északabbra... (Otthon vajon hó van?)

Na hát a délelőtti botanikus kertezés után délután a Holyrood parkba mentünk el, ami szintén eléggé a város közepén van és gyakorlatilag egy hatalmas nagy hegy több csúccsal és félelmetesen magas, de többet nem is írok róla, mert holnap Csillának is kell valami téma:) Remélem, holnap nem felejti ki a történetből azt a részt, amikor nagyon sáros úton baktattunk és így csúszott is, szóval Csilla örömében vagy meglepetésében egy hátast is dobott:)
Viszont még szeretném bemutatni a skóciai legjobb barátomat, Bocit.


Boci nagyon kedves és bűbájos teremtmény, és már a lelke is egész jó állapotban van, kezdi kiheverni, hogy kb. egy hete elvesztette a barátját, Pipit. Sajnos azt a tényt még nem sikerült feldolgoznia, hogy Pipit ő maga ölte meg, azáltal, hogy saját szájával fogva egy tepsiben berakta legjobb barátját a forró sütőbe...

És végezetül még itt van egy rejtvény is, csak hogy fel legyen már dobva ez a blog és írjatok soksok értelmetlen kommentet: Szóval a fürdőkádban látható teremtmény ma délután tűnt fel rejtélyes körülmények között. A kérdés egyszerű: MI EZ? A helyes megfejtők között kisorsolunk egy képeslapot:)
hmm?


Ja meg itt a vár