2010. április 23., péntek


Hálaének Lokinak

1

Najó, azért így elég meredeken lett indítva ezzel az izlandi falfestménnyel, de kellett valami, ami összeköti minden mondandómat, és a kedves görög szakács a hotelünkben, aki mindenféle görög isteneket akar a teste különféle pontjaira tetováltatni, a viking istenekkel is eléggé képben volt, úgyhogy felvilágosított ebben a témában is.
Szóval röviden Loki az egyik legfontosabb viking isten, aki a természeti katasztrófákért, háborúkért felelős, és egyben a hajósok védelmezője, amit most valahogy úgy értelmezünk, hogy a repülővel utazókra is érvényes legyen, ugyanis Csilla épségben hazaért és már otthon készülhet a nyelvvizsgájára (ugye tanulsz, Csilla?)

Ezen kívül a magam részéről hálát adok azért is, amiért kitört az az izlandi vulkán és lehetetlenné tette a légiközlekedést egy jó pár napra. Otthon biztos nem beszélt erről az ég világon mindenki, de azért itt Skóciában ez elég nagy traumát okozott, ugyanis ide a kontinensről csakis repülővel lehet normális idő alatt eljutni. Hajók is járnak persze, de az nem igazán a gyors személyszállításra van kitalálva. Ugyanez igaz a buszokra és vonatokra is, ha valaki ide akar jönni, akkor lent Anglia déli részén kell átkelnie a csatornán és elmenni Londonba, aztán onnan még 8 és félórás út áll az illető előtt, ha el akar jutni Edinburghba. Egy norvég cég küldöttsége például 5 napot töltött el kényszerből a hotelünkben, mivel a repülőjük nem indult Oslóba, és a kb. egy órás repülőút helyett legalább 2 nap lett volna nekik, amíg szárazföldi kerülővel hazajutnak.
A hála pedig azért jár, hogy ennek köszönhetően a hotelbe érkező vendégeknek kb 98%-a lemondta a foglalását, úgyhogy hétfőn az 500 fős étteremben az egész este során 11-en vacsoráztak, kedden 4-en, úgyhogy a héten olyan nyugodt munkanapjaim voltak, hogy az első hetek alapján ilyenről álmodni sem mertem volna.
Aztán persze azért is jár a hála, hogy csütörtökön már járhattak a gépek...

De ha már vikingekről volt szó, akkor leírom gyorsan azt is, hogy szerdán megnéztük Csillával 3D-s szemüveggel a sárkányos filmet (aminek nem tudom a magyar címét, de angolul How to train your dragon) és Csilla el is lopta a szemüveget és kényszerített, hogy én is csórjam el, aztán miután vége lett a filmnek, sunyiban beültünk egy másikra, de nem tetszett, úgyhogy átmentünk egy másik terembe, de az se tetszett, aztán a következőben megnéztünk egy tökjó filmnek a második felét, szóval Csilla, ha ezt elolvasod, már rakhatod is be letölteni:D

Ja igen, még azért azt is közölnöm kell, hogy kedden felülök a buszra, utazok 8 és fél órát londonba, aztán onnan megyek haza, és ha minden igaz, akkor csütörtök délre már pesten leszek. Azért majd még egy rendes búcsúzós bejegyzést is írok, de előtte bemegyek a városba, és lefotózok mindent, ami egy kicsit is jelentett nekünk, még a morrisons-t is, a magában motyogó skót embert, vagy IV. György király szobrát, aminek a pont fejére és a koronájára tudott szarni egy sirály vagy egy nagyétkű galamb, de már harmadik napja nem tudták letakarítani.

2010. április 19., hétfő


haza?

4
Nem, nem akarok általánosítani és minden skótot lebutázni, de ma az egyik munkatársam megkérdezte, hogy "Magyarország Amszterdam és Vietnam közelében van?"
És tényleg Vietnamot mondott, még vissza is kérdeztem. Lehet ő meg engem tart hülyének...
Ma amúgy megmondtam a melóhelyen, hogy kész, vége, mennem kell, és egész jó fejek voltak, míg én péntek óta ezen stresszeltem. Bár ha így haladunk, nem lesz nekem repcsim csütörtökön: a ryanair szerdáig törölte a járatait, a brit légtér pedig holnapig zárva. De a vulkán továbbra is ontja magából a füstöt, és, ami a legjobb: van ott Izlandon A vulkánka mellett egy testvérvulkán is, ami ha kitör, ezerszer rosszabb lesz, mint a mostani helyzet.
Lehet úszik a nyelvvizsgám, de akkor vele minden más is. Vajon Izlandról könnyebb hazajutni?
Oda kellett volna mennünk...