2010. február 7., vasárnap


felfedezzük a várost:)

15
Tegnap kábé délben sikerült felkelnünk, de ki is kellett pihennünk az utazás fáradalmait. Reggelire megettük a maradék kaját, már amit nem dobtunk ki. Utána pedig irány a "belváros": boltot kellett keresnünk, mert mindenáron pénzt akartunk költeni!

Ebben az utcában lakunk.

A tengerpart

Az ASDA-t akartuk becélozni, de térkép nélkül csak egy Tescót találtunk meg, ami azért nem a legolcsóbb itt. Mindenesetre bevásároltunk, és máris sikerült skótnak kinéznünk, ugyanis már kétszer is kértek tőlünk útbaigazítást s mi mindkétszer sikerrel vettük az akadályokat. Ma pl. a sapkám miatt franciának néztek minket:) (Na meg azért is, mert a város most teli van csigaevőkkel, valami hatalmas francia-skót rögbimeccs miatt.)



Este pedig, míg Milu elment sim-kártyabeszerző-körútra, én főztem. De milyen jót! Borsólevest, és nokedliszaggató híján zombi krumplis nokedlit. És még élünk is:) Vacsora után rájöttünk, hogy nagyon hideg van, de mivel lakótársunk két munkahelyen is dolgozik, ezért ezt egyedül kellett végrehajtanunk. Olyan sikeresen megoldottuk, hogy közben majdnem gázmérgezést kaptunk - legalábbis azt hittük.Tök jók vagyunk.:)

Bevásárlólista Tommynak - akit még nem ismerünk, de a listája igazán szívhezszóló

(Most estünk haza az ASDA-ból, így folytatom a bloggerkedést:))

Ma reggel már időben kipattantunk az ágyból, mivel elterveztük, hogy várost nézünk. Kész kis tervvel indultunk: először megkerestük a bolhapiacot, ami vasárnaponként van egy belvárosi plaza mélygarázsában. Mindketten iszonyúan élveztük, 3,5 fontért beszereztünk 3edényt fedőkkel, 3konyharuhát, 1 nagy müzlisdobozt, 1 porcelán kancsót teának és 1 fakanalat. Persze nokedliszaggatót nem találtunk:( Helyette viszont volt rengeteg ruha, könyv és sok sok giccs. Innen viszünk majd haza szuveníreket is:)
Zsiráfok az Omni plázánál

Következő állomás a Princes Street volt, ez a főutca itt. És meseszép. Láttunk skótszoknyás-skótdudás bácsit, egy csapat francia csirkét, és végre a várat is! Itt csináltattunk végre havibérletet - mindössze 41fontért, remélhetőleg mostantól nem fogunk órákat gyalogolni. A buszok egyébként mind emeletesek itt, s ma már ültünk is az egyik emeletén!
Lelkes skótszoknyás skót

A Princes Streeten benéztünk a vár kertjébe is, de a vár megmászásához még nem volt lelkierőnk. Egész magas sziklára épült, ráadásul úgysincs még pénzünk bemenni. Majd ha lesz munkánk. (Gabonapelyhet is csak akkor kapok:()


A francia csirkék

Én a Scott Monumentnél - de Milu fotozótt, ezért a Scott Monument nincs a képben (Csilla véleménye, ugye, hogy jobb mint a következő?)

Milu a Scott Monumentnél - én fotóztam, látjátok a különbséget?;)

Az árak egyébként nagyon hasonlóak az otthoniakhoz. Ma már voltunk egy drogériában is, sampont - ami természetesen eperillatú gyereksampon - és tusfürdőt is kaptunk 1fontért, s ezek nem is csöves cuccok. A kaja is teljesen egyező, kivétel a zöldségek és az alkohol. Egy lecsó itt, ahogy a lakótársunk megjegyezte, 4-5fontba kerülne, ami ugye 1300-1500forint.
a Princes Street után a Haymarket közelében található lengyel boltot akartuk felkutatni, de nem sikerült, és fél óra után feladtuk. Túróra amúgy sincs még szükségünk, tejfölt pedig kaptunk az ASDA-ban a keddre tervezett fokhagymakrémleveshez.:)
Az ASDA amúgy a helyi Tesco itt: 24órán át nyitva van, és olcsó, ami a legfontosabb, kábé 20percre van gyalog a lakásunktól. Emellett a tengerparton fekszik, amiben persze nem hasonlít a hazai teszkókhoz, de így hazafelé, a sötétben, a tengerparton sétálhattunk.

Ez a Scott Monumenttel párhuzamosan futó domb, a vár tőle jobbra található, még magasabban.

A Vár - de sajnos a kép nem adja vissza a színeit, élőben sokkal szebb


Mr. Pingvin és Hóember barátunk

15 megjegyzés:

Unknown írta...

Csilla, a fényképezési technikádat még kicsit fejleszthetnéd:P
Az amúgy nyál a listán vagy mi?

McCsilla írta...

Nem hagyhattad ki, hogy beszólj, mi?:D
Azt a listát amúgy egy teszkós bevásárlókocsiban találtuk, de szerintem inkább főzés közben csöppent oda egy kis verték izzadó homlokomról...

Unknown írta...

Eddig ez a lista volt a legkülönlegesebb :P Leírkálhatnátok, hogy milyen ahol laktok.

McCsilla írta...

Na, akkor a lakásról majd Milu ír. Én valszeg mára ki vagyok túrva innen:)

Unknown írta...

Ht igen, meg pl az utcáról is be rakhattál volna egy fényképet oda, ahol az utcát mutatod:P

McMilu írta...

Majd holnap írok a lakásról is, meg azokról a brit dolgokról, amik megnehezítik az életünket, meg hogy a skótszoknya milyen buzis, de mivel ott már 11 óra van, ezért ágyban van a helyetek mert holnap suli, szívásarcosok:D

cb írta...

Juhú, csak összejött edinbra, örülök, de hova lett az original nasia??? csak ügyesen, irigykedem természetesen innen parasztfalváról :D

Noji írta...

Hát, mit is mondjak. A képeitek színvarásza kellően lehangoló számomra :D Én a helyetekben vmi mediterrán térségre szavaztam volna :D Csilla énekelj egy kis süsfeljnapot és úgy csinálj képeket! ;)
Apropó, milyen az együttalvás? :D:D:D

McCsilla írta...

Igazából a gépem hibája hogy ilyenek a képek. Naposnak tényleg nem napos város, de sokkal szebbek a színei. Olyan ódonnak tűnik minden.:)Ma meg már sütött a nap is, majd megvakultunk. A tenger is sokkal kékebb volt, csak épp lemerült a gépem. Így kell ezt:)

McCsilla írta...

Ja, az együtt alvás pedig úgy megy, hogy időnként lerúgom Milut a szőnyegre, aztán minden oké:)

Noji írta...

Gondolom Milu ezt nem gondolja annyira Okkéééénak. Csak vigyázz nehogy egyszer te találd magad vesén rúgva :D
S ugyan nem ebben a postban volt, de a mosogatásra tényleg a Máté által ajánlott keverős ötlet a legmegfelelőbb.
Igazán lenyúlhattad volna apukád menő gépét otthonról :P

annalight írta...

úristen Milu az Mila, Mila, exosztálytársam a hermanban, micsoda csodálatos felfedezés!!
szia Mila!

McMilu írta...

Aztaaaaa, Te pedig akkor csakis Panka lehetsz,mégpedig az a Panka vvvá:) tökjó:) naszóval üdvözlöm kis osztálykámat a világ végéről:)

McMilu írta...

Ja igen, csilla pedig nem rúg le az ágyról, hanem én magam mászom le a földre, de ő mindig visszarángat, húúh elég kegyetlen egy sors, elhihetitek...:D

McCsilla írta...

Ne hallgassatok Milura, hazudik, mint a vízfolyás! Még hogy én rángatom vissza...ilyet kitalálni...

Megjegyzés küldése