2010. február 8., hétfő


Munkakeresés Skótéknál

3
No hát ehhez először is ejtsünk néhány szót Skótékról. Eddigi tapasztalataink alapján skót = vöröshajú, szeplős, többnyire vézna egyén, aki viszonylag fura angolt beszél. szerencsére kevés ilyennel találkoztunk, láttunk fekákat, kínai és egyéb ferdeszemű bagázsokat, angolokat, lengyelül beszélő hozzánk hasonló arcokat, meg egyszer már magyar szót is hallottunk a Princes Streeten.
Na de lényeg a lények, Skóték a többi brithez hasonlóan meglehetősen hülye szokásokat találtak ki azért, hogy megnehezítsék a saját és a külföldiek életét.
Azt, hogy az út bal oldalán vezetnek, meg se kéne említenem, csak amiatt jár az agyam ezen erősen, mert tegnap teljes véletlenségből elmentünk egy kínai gyorskajálda előtt, ami a "driver wanted" felirat szerepelt, úgyhogy Csilla biztatására bementem, és szépen elgagyogtam neki, hogy tele vagyok ételfutárként szerzett tapasztalatokkal és a környéket is jól ismerem, úgyhogy vegyenek már fel. Persze azóta nem hívtak, de szombatig még van idejük, mert akkor kéne kezdeni...
Na hát Skóték másik fura szokása az, hogy külön van a melegvizes és a hidegvizes csap, ami annyit jelent, hogy 5 perc mosogatás után vagy lefagy a kezed, vagy leég, persze cserélgetheted percenként, hogy épp mivel akarod elöblíteni az edényeket, de pár év alatt a kezed vérkeringése tuti, hogy elcsesződik, úgyhogy várjuk a javaslatokat, mégis hogyan kéne mosogatnunk..


A 2 csapos megoldás további hátulütőit ma borotválkozás során is sikerült tapasztalnom.
Skótéknál elég hülye fűtési rendszer is van, de erről Csilla már tegnap írt valamit, úgyhogy ezt nem ecsetelgetem, viszont azt nem akarom kihagyni, hogy a lakásunkban a villanykapcsolók is igen furák. A fürdőszobában például úgy kapcsolom fel a villanyt, hogy ahogy belépek, egy a plafonról lógó kanócot kell meghúzni, ami teljes egészében úgy néz ki, mintha a vécé lehúzója lenne, tehát oda kell azért figyelni a sorrendre:) A szobában pedig a lámpakapcsolót ügyesen elhelyezték úgy, hogy pont az ajtó mögött legyen, tehát csak úgy lehessen kapcsolgatni a lámpát, ha az ajtó zárva van.. Ez kb azt jelenti, hogy ha az éjszaka közepén be akarsz menni a szobába, kinyitod az ajtót, bemész, bezárod az ajtót, aztán a korom sötétben nekiállsz tapogatózni, hogy megtaláld a kapcsolót. Elég részegbiztos megoldás, meg kell hagyni:)
Viszont egész Skóciában a legfurább, hogy nincs nokedliszaggató, és sehol sem lehet kapni. Viszont túró (vagy majdnem túró) és tejföl van, hála a városban élő kb. 10ezer lengyel barátunknak:)
Ja és már van egy indiai barátunk is, akihez ittlétünk alatt minden nap legalább egyszer beugrottunk valamiért a kisboltjába:)
Na ennyit Skótékról és a Skóték által befogadott néptömegről, minket most sokkal jobban izgat a munkakeresés. Voltunk ma reggel Kristóf barátunkkal a belvárosi jobcenterben és nekiálltunk böngészni az adatbázist és kinyomtatgatni kis fecnikre a munkákról adatokat, aztán telefonálgatni és telefonálgatni... és egész sokan fel is vették és vagy elküldtek a fenébe, vagy elkérték az adatainkat és mondták, hogy majd értesítenek és várjunk türelemmel. Ja igen, ezt a telefonálgatós mulatságot eléggé zavarta az a tény, hogy a világ egyik legfejlettebb országának egyik fejlettebb városában csak úgy van térerő, ha az ablakhoz állunk:)
Viszont a mai napunk leghasznosabb eseménye talán az volt, hogy zseniális éles sasszememmel kiszúrtam egy alkalmazottkeresős fecnit egy ajándékbolton, ami tökéletes munkalehetőség lenne Csilla számára, aki jelentkezett is, majd bement egy 2 órán át tartó állásinterjúra, ahol szerintem tökjól teljesített, szóval várhatjuk, hogy felveszik-e.
No hát akkor szurkoljatok.
Ja amúgy ma máshogy sütött a nap, mint eddig és át lehetett látni az öböl túlsó partjára és a tenger is tök szép volt, szóval nem is fotóztuk le:)

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Dugót dugjátok be, keverjétek össze a vizet, oszt abban sikáljatok:D Utána öblíteni annyira már csak nem lesz szívás.

Noji írta...

Sok sikert az álláskereséshez! Ez az ajándékboltos nem tűnik rossznak ;)
Milu, Te biztos vagy benne, hogy menni fog a bal oldalon vezetés? :D Bár bizonyára viccesen mutatna a CV-ben egy "Skóciában kajafutár voltam,de rossz oldalon közlekedtem" megjegyzés :)))))

Unknown írta...

A vezetésben még a váltás is nehéz lenne balkézzel, nem lehet olyan könnyű hozzászokni.

Megjegyzés küldése