2010. április 13., kedd


Loch Ness

1



Na hát erre is sor került.. Vasárnap ugyanis Csillával, Boxyval és a perui Alberto barátunkkal felkerekedtünk, béreltünk egy kocsit és nekivágtunk bejárni a skót felföldet és elindultunk egyenesen Loch Ness irányába. És annyira gyönyörű volt, hogy azt leírni nem lehet, és persze a képekről sem fog minden átszűrődni, szóval ezt az embernek saját szemével kell látnia:) Körülbelül 3 és fél órás kocsikázás volt Edinboróból Inverness, ami a nagyjából a tenger és a loch ness között helyezkedik el, aztán onnan szépen végigmentünk a tó északi partján és megcsodáltuk a ragyogó tiszta vizet, a tó partját szegélyező hegyeket és a köztük elterülő zöld legelőket, amik néhol nem is voltak annyira zöldek, mert annyira tele voltak birkákkal, hogy inkább fehérnek nevezném.


És természetesen Nessie-vel is találkoztunk, akiről hosszas nyomozás után megállapítottuk, hogy amellett, hogy ő a loch ness-i szörny, valójában lány, és komoly üzletember, pontosabban üzletszörny, aki felépítette kis üzleti birodalmát a saját hírneve köré, és abból él, hogy a tó partján kis pavilonok ezreiben kis nessie-figurákat ad el, hajós expedíciókat szervez jó pénzért a saját keresésére és nessie-múzeumot működtet a saját ereklyéivel. Szóval azért elég jó üzlet az, ha van a tavadban egy szörny:)


Mindenesetre ha nincs ez a szörny, akkor lehet, hogy nincs ami motiváljon minket és kihagytuk volna ezeket a szép dolgokat:)



És most a remek alkalmat kihasználva itt van egy várva várt pózolós kép rettegett lakótársunkról:)


Útunk során persze a loch ness-en kívül számtalan más tó mellett is elhaladtunk, amiknek a nevét se tudjuk, de mindegyik csodaszép volt.

Aztán miután a keleti partot elhagytuk és végigmentünk a loch ness és egyéb tavak mellett, eljutottunk fort williambe, a nyugati partra, ahol láthattuk az óceánt!! legalábbis annak egy kis öblét:)


Persze ez simán kinéz valami kis tónak, először mi is azt hittük, de attól még ez az óceán:)
(mivel sós volt a vize)

Aztán a hazaúton újra átkeltünk a skót felföldön, ahol nagy nagy kopár hegyek sorát, legelőket és vízeséseket láthattunk, kb ilyeneket:



Nemsokára jönnek a tegnapi, a város tetejéről, az Arthur's Seatről készült képek..

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

áhh neh....boxy olyan mint egy ronda nő:D:D:D:D

barack

Megjegyzés küldése